(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Labutě z odpalovaného těsta
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 1/4l vody, 125ml oleje, špetka soli smícháme a povaříme 10 sek. Stáhneme z ohně a přidáme 150g pol mouky a vaříme cca 2 min. Po vychladnutí zašleháme 3 vejce... ...jedno po druhém.NA KRÉM: svaříme 400ml mléka a 60 g hr mouky v kaši. Po vychladnutí zašleháme 300g másla a 250g moučky, můžeme pridat rum.
Postup přípravy
Těstem naplníme trez sáček. Těsto je dost tuhé, tak je lepší textilní pytel, ten igelitový by se protrhl. Na plech dáme peč. papír a stříkáme podobně jako venečky, ale do oválu. Jsou to dva ovály na sobě, uprostřed by neměla být díra. Kousek těsta musíme mít oddělený na hlavy. Ty se dělají tak, že si do trez. pytle dáme jinou špičku s malým otvorem a na peč. papír píšeme dvojky. Z této dávky je cca 25 ks.
Troubu rozehřejeme na 250° a vložíme plech. Ze začátku troubu nesmíme otevřít, neboť by nám těsto kleslo a to by byl kámen úrazu. Prvních cca 10 min pečeme na 250°, potom stáhneme na 200 a dopékáme dokud neztmavnou (do zlatova) Ty dvojky se pečou chviličku. Jak uvidíte, že chytají růžovou barvu, tak vytáhnout!!!
Upečené oválky v půlce rozřízneme a vrchní polovinu rozpůlíme. To budou křídla. Dvojky v úhlu rozpůlíme a máme hlavy a ocásky. Potom začneme lepit a to tak, že na spodní ovál nastříkáme krém, přilepíme křídla, hlavu, ocásek a nakonec poprášíme moučkovým cukrem s vanilkou. Pokud je budete mít delší dobu v lednici, je dobré je tím cukrem poprášit až před podáváním, protože cukr v lednici do druhého dne zvlhne.
Šiknou se na svatby, je to takový ,,lepší věněček"
Tak ať se daří
Troubu rozehřejeme na 250° a vložíme plech. Ze začátku troubu nesmíme otevřít, neboť by nám těsto kleslo a to by byl kámen úrazu. Prvních cca 10 min pečeme na 250°, potom stáhneme na 200 a dopékáme dokud neztmavnou (do zlatova) Ty dvojky se pečou chviličku. Jak uvidíte, že chytají růžovou barvu, tak vytáhnout!!!
Upečené oválky v půlce rozřízneme a vrchní polovinu rozpůlíme. To budou křídla. Dvojky v úhlu rozpůlíme a máme hlavy a ocásky. Potom začneme lepit a to tak, že na spodní ovál nastříkáme krém, přilepíme křídla, hlavu, ocásek a nakonec poprášíme moučkovým cukrem s vanilkou. Pokud je budete mít delší dobu v lednici, je dobré je tím cukrem poprášit až před podáváním, protože cukr v lednici do druhého dne zvlhne.
Šiknou se na svatby, je to takový ,,lepší věněček"
Tak ať se daří
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kristyte
(upraveno)
5. 3. 2013, 12:26
Česťa kuba
(upraveno)
5. 3. 2013, 12:32
@kristyte
bobes.11
(upraveno)
17. 11. 2011, 19:39
úžasné už jen ochutnat
Česťa kuba
(upraveno)
18. 11. 2011, 15:03
@bobes.11
moc děkuji
gonzar
(upraveno)
28. 7. 2011, 10:50
Krásné labutě.
Česťa kuba
(upraveno)
28. 7. 2011, 12:17
@gonzar
Děkuji
evka
(upraveno)
27. 7. 2011, 20:15
Téda,vypadají náádherně ,ale je to docela pracné ,máte můj obdiv
Česťa kuba
(upraveno)
27. 7. 2011, 22:58
@evka
Děkuji moc ale pracné tolik nejsou jak vypadají. Není to moc složitější jako nastříkat věnečky na plech
andol
(upraveno)
27. 7. 2011, 9:26
WOW NÁDHERA
Česťa kuba
(upraveno)
27. 7. 2011, 9:43
@andol
Děkuji
jaromina
(upraveno)
25. 7. 2011, 21:58
Bez komentáře
Česťa kuba
(upraveno)
26. 7. 2011, 7:00
@jaromina
Díky
MÁCA 49
(upraveno)
25. 7. 2011, 16:54
Aničko,zase takové nádherné labutě Ty asi jenom pečeš,cukrovíčko máš nádherné
Česťa kuba
(upraveno)
25. 7. 2011, 19:06
@MÁCA 49
Děkuji, tohle je starší foto. Chctěla jsem se podělit o recept, který mám od kamarádky...